Kako izgleda postupak testiranja testom NIFTY?

Kako izgleda postupak testiranja testom NIFTY?

Kako izgleda postupak testiranja testom NIFTY?

 

Svaka buduća mama već se u ranoj trudnoći susreće s trudničkim pregledima, kako obaveznim, tako i dodatnim. Tu prvenstveno mislimo na ultrazvučne preglede i na mjerenjenuhalnog nabora te na invazivne i neinvazivnetestove pomoću kojih se može saznati više o kromosomskom zdravlju nerođene bebe.

Osnovna razlika između invazivnih i neinvazivnih testova je u tome što kod invazivnih metoda, kao što su amniocenteza i biopsija korionskih resica, zbog prodiranja u tijelo postoji rizik od pobačaja koji iznosi 1-2%, dok kod neinvazivnih testova ne postojirizik od pobačaja ni drugih komplikacija poput infekcija, krvarenja ili curenja plodne vode.

Zasigurno najbolji i najpotpuniji neinvazivan prenatalni test na svijetu je test NIFTY koji je siguran, jednostavan, precizan i izuzetno pouzdan.

 

Kako izgleda postupak testiranja testomNIFTY?

Test NIFTY može napraviti svaka trudnica već od 10. tjedna trudnoće. Prije vađenja krvi za test NIFTY ginekolog će Vam objasniti mogućnosti, prednosti i ograničenja testa NIFTY. Također, napravit će ultrazvučni pregled kako bi se potvrdili otkucaji srca. Nakon toga, zajedno s ginekologom ispunit ćete potrebnu dokumentaciju s podacima vezanima za Vašu trudnoću te potpisati Informirani pristanak kojim potvrđujete da dajete svoju suglasnost za provođenje ovog testiranja.

Sam postupak je iznimno siguran i jednostavan, a radi se zapravo o standardnom postupku vađenja krvi iz vene na ruci.

Nakon toga uzorak krvi šalje se zajedno sa svom potrebnom dokumentacijom u certificirani laboratorij u kojem se analizira u skladu s najvišim standardima kvalitete.

Rezultati testa NIFTY dostupni su najčešće u roku od 6-8 dana od dana vađenja krvi, a dostavljaju se ginekologu kod kojeg ste radili test, koji Vas onda obavijesti o rezultatima i njihovom značenju.

Točnost detekcije testa NIFTY iznosi više od 99 % za detekciju 3 najčešće trisomije: Downovog, Edwardsovog i Patauovog sindroma, a test također može otkriti i 4 poremećaja broja spolnih kromosoma, trisomije kromosoma 9, 16 i 22 te čak 60 različitih poremećaja kromosomskih delecija i duplikacija. Ako želite, NIFTY Vam može otkriti i spol Vaše bebe.

U videu u nastavku možete pogledati kako je jednostavan postupak testiranja testom NIFTY, a više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.ba