Kada je pravo vrijeme da djeca sama slažu odjevne kombinacije?

djevojcica

Mnoge mame mogu posvjedočiti kako su njihove djevojčice već s navršenih godinu dana prstićem samouvjereno pokazivale na odjevnu kombinaciju koju su željele nositi taj dan. Šarenilo boja, ugodni materijali, šljokice, mašnice… golicaju dječju maštu i nije čudno da djevojčice vole odjeću koja ih podsjeća na igru i veselje. Dječaci pak u ranijoj dobi vole nositi majice, trenirke ili jakne s likom nekog superjunaka iz crtića, kao i odjeću na kojoj su zanimljivi motivi, poput automobila, vlakova, lopte, aviona itd.

Toplo, udobno i čisto

Za manju djecu je najvažnije da odjeća bude udobna i slojevita te da se lako skida. Što se tiče odijevanja za vrtić,najbolji izbor su pamučne trenirke koje će djetetu dopuštati nesputanost, a ako vaša djevojčica ili vaš dječak već u vrtiću zahtijeva da sam bira odjevne kombinacije, dopustite mu to, ali uz uvjet da je odjeća topla, udobna i čista te da je pravog konfekcijskog broja.

djecak

Što se tiče usklađenosti materijala i boja, na to se nemojte obazirati. Istraživanja su pokazala da djeca počnu kreirati svoj stil s deset godina. Tada im odredite budžet koji mogu potrošiti na šoping te ih upozorite da ne mogu kupiti sve što im se svidi. Pohvalite njihov izbor jer moda je danas način na koji izražavamo svoju pripadnost.

 

 

sretna.hr