Izvježbane radne navike pomažu u bržem učenju

Izvježbane radne navike pomažu u bržem učenju

Priprema za školu na neki način traje od rođenja. Svi oni prvi koraci, prvi crteži, prva slova ili pjevanja, samo su dio vježbe za kasnije svladavanje obaveza u školskom uzrastu. Pogledajte čemu oni služe i kako osigurati uvjete za lakše učenje kasnije

Polaskom djeteta u školu događaju se mnoge promjene u obitelji, pa tako s vremenom počinje i briga pojedinih roditelja o nezainteresiranosti njihove djece za učenjem, lošim rezultatima, doživljaju škole kao dosadnog mjesta i slično. Gubljenje interesa potječe iz više razloga, a koncentracija i nedostatak motivacije glavni su okidači začaranog kruga u neizvršavanju obveza.

Činjenica je da svi možemo naučiti kako se bolje i brže uči! Jer nitko se od nas ne rađa s radnim navikama, već ih usvajamo tijekom cijelog života. U razdoblju preopterećenosti informacijama, djecu je posebno teško motivirati na rutinu u učenju, a koja je važna od malih nogu. Potrebno ih je ohrabriti da preuzmu kontrolu u svoje ruke i time razviju osjećaj efikasnosti i zadovoljstva, a sve to uz pristupačan i zabavan način učenja. Tu se nameće potreba za korištenjem efikasnih metoda manipulacije informacijama, što u najranijoj dobi znači razvijati vještine učenja ovladavanjem tehnikama usvajanja znanja. Tako usvajanje vještine učenja postaje imperativ za svakog školarca koji danas upisuje školu. Da bi dijete voljelo učiti, prilično je važno i da iskreno zavoli sebe.

roditelji.hr