Izbjegavanje boli bradavica

Izbjegavanje boli bradavica

Veoma je važno potražiti pomoć ako bradavice postanu bolne. To je jedan od razlog zbog kojeg majke moraju prestati dojiti svoju bebu, bez obzira koliku želju imaju za tim, te trebaju posjetiti liječnika kako ne bi ostale posljedice. Držite svoju bebu u najboljem položaju, da beba može dojiti i pri tome vam ne ozlijediti bradavicu. Evo na koji način možete to osigurati:

Njega medicinske sestre

Medicinske sestre su tu da vam pomognu započeti dojenje na pravi način nakon rođenja, ako je sve uredu možete očekivati podršku pri dojenju, kao sastavan dio njege tijekom boravka u bolnici. Sestre će voditi evidenciju i stavljati napomene u vašom medicinskom kartonu o tome kako dojenje napreduje, pri tome uključujući stanje vaše kože, pa tako ćete dobiti punu podršku vaše medicinske sestre, i drugih medicinskih sestara kada mijenjaju smjenu. Također možete imati konzultacije ako imate pitanja o tome kako ide dojenje, kakav je osjećaj normalan kod dojenja, a koji nije. Možda ste prisustvovali tečaju za dojenje tijekom vaše trudnoće gdje su vam rekli da možete koristiti konzultacije i savjete za njegu i oporavak nakon što rodite bebu. To je tipično danas. Zabilježite imena i brojeve osoba koje su stručne za to područje kako bi ste se mogli konzultirati nakon poroda. Bolovi bradavica također mogu biti uzrokovani zbog velike količine mlijeka u vašim grudima.

Izbjegavanje boli bradavica

Promatrajte bebu kako biste primijetili znakove gladi kao što su migoljenje ili grickanje usne. Pokušajte početi kada vam se čini da je beba gladna kako bi se smanjila mogućnost ozljede vaše bradavice. Neke će bebe biti prilično grupe i početi snažno sisati ako su pretjerano gladne. Osjećat ćete se puno opuštenije kada beba doji kada nije pretjerano gladna. Savjetujete se sa stručnjacima koji položaj beba mora imati kako bi pravilno dojila, i na taj način možete spriječiti ozljeđivanje bradavica.

Odabir odgovarajućeg položaja

Najbolji način dojenja je kada su bebina usta široka i postavljena iznad bradavice zahvaćajući nježno dojku zahvaćajući i tkivo. Ako beba sisa samo na bradavici, vrlo brzo ćete dobiti bolne bradavice. Kada se beba približava vašoj dojci poškakljajte njene usne tako da se širom i ravnomjerno otvore i zahvate i tkivo oko bradavice, a ne samo bradavicu. Neke bebe že sisatu prvu stvar koja im se nađe na putu. Ako položaj za bebu nije sasvim pravim ili udoban, možete pokušati prebaciti bebu bez zaustavljanja na način da bebu dovedete naprijed prema svojoj bradavici. Najprije pokušajte ove korake, ako oni ne uspiju pokušajte staviti svoj mali prst nježno unutar bebinih obraza i pokušajte ponovo. Vjerujete svojim instinktima, ponekad je potrebno malo vremena da ovo postignete, ali je jako važno.