Hidratacija je prvi korak prema vječno mladoj koži

Postoji dosta različitih viđenja idealne njege kože, ali također postoji i mnogo zabluda koje nalažu da je samo genetika zadužena za izgled i zdravlje tena tokom našeg životnog ciklusa, što u suštini nije istina.

Jedna od većih zabluda jeste da upotrebu bilo kakvih hidratizirajućih krema treba izbjegavati jer “koža mora disati” i jer je “prirodno najbolje”. Naravno, prirodno i jeste najbolje u većini slučajeva, ali odbojnost prema hidratizirajućim kremama posebno je prisutna kod mnogih s masnom k problematičnom tipu kože.

Dobri geni ili ne, koža podložna pretjeranom lučenju sebuma ili dehidrataciji, aknama ili flekama, svaka od njih zahtjeva njegu. Ono čega je većina nesvjesna jeste da su upravo hijaluron i preparati na bazi hijalurona odgovor na probleme dehidratacije s kojima se svaki tip kože može susresti, bilo da je pozadina tih problema stres, neadekvatna prehrana ili nepravilna njega.

Hijaluron je prirodni hemijski element koji se već nalazi u našem tijelu i ima za funkciju hidrataciju i održavanje čvrstine naše kože. Upravo zato što se hijaluron po prirodi nalazi u našem tijelu, on ne može naštetiti već je pogodan i za kožu.

Počevši od jutarnje rutine čišćenja lica kao obavezne pripreme za nastavak dnevne njege, preko večernje rutine čišćenje lica od svih nečistoća ne samo šminke, sve do izuzetno bitne noćne rutine, hijaluron može biti ključan saveznik za održavanje kože svježom i elastičnom.

Mixa Hyalurogel linija hidratacije za sve tipove kože

Jedan od najistaknutijih skincare brandova sa stogodišnjom tradicijom iz Francuske, koji je na vrijeme uvidio važnost hijalurona u svakodnevnoj njezi kože jeste MIXA. Ovaj brand, čije su formule razvijene i formulirane pod medicinskim nadzorom dermatologa, u svom nastojanju ima cilj da podigne svijest o ključnoj ulozi koju pravilna hidratacija i korištenje proizvoda na bazi hijalurona igraju u zdravlju naše kože, stoga je Mixa razvila cjelokupnu MIXA Hyalurogel liniju.

Suhom, osjetljivom i reaktivnom tipu kože najdjelotvornije će poslužiti Hyalurogel Ultra-sensitive Gel Serum. Ovaj serum je dvostruko bogatiji hijaluronskom kiselinom prirodnog porijekla upravo zbog intenzivnije hidratacije isušene kože koja „zateže“. Iako hidratizira 48 sati, lagane je teksture, smanjuje crvenilo i u cjelokupnosti odnosi osjećaj zatezanja. 

Mixa Hyalurogel Rich krema za lice također je pogodna za dehidriran i osjetljiv tip kože. Po svom sastavu je idealna za neophodnu hidrataciju. Zahvaljujući glicerinu i obogaćenosti HA, intenzivno hidrira, a ono što je odlično i umiruje kožu i osjećaj iritacije na vanjske faktore.

Za osobe s normalnim do masnim tipom kože idealan suputnik je Mixa Hyalurogel Light krema za lice koja ima laganu gelastu strukturu koju koža upija u kratkom roku. Obogaćena je sa 7% glicerina i hajuronom hidrira kožu 24h i idealna je i za osjetljivu kožu.  

Na kraju napornog dana, poslije skidanja šminke, većina žena pred spavanje izbjegava nanošenje bilo čega na lice, posebno noćnih krema, jer smatra da je koža tokom dana dovoljno iscrpljena i žele da koža “diše”. Ali poznato je da se u snu koža obnavlja jer koža u snu apsorbira sve čime je hranimo dvostruko brže. Mixa Hyalurogel noćna krema  tokom noći stvara zaštitni sloj i ojačava barijeru osjetljive i suhe kože, dok njena lagana tekstura ne ostavlja masan, težak osjećaj na koži. Umjesto kože lica koja se peruta, vremenom će koža biti glatkija, svježija i otpornija.

Danas su, više nego ikad, cijenjeni medicinski formulirani proizvodi i formule koji nam omogućavaju da funkcioniramo neometano, usprkos nesavršenim uvjetima, zagađenju i stresu. Na sreću, dostupnost kvalitetnih proizvoda koji nam pomažu u borbi sa svim izazovima je sve veća, a mi možemo uživati u njima po veoma pristupačnim cijenama i stoga preporučujemo da isprobate Mixa Hyalurgel kremu  

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave