Ferti·Lily čašica za začeće 

Ferti·Lily čašica za začeće pomoć je pri začeću. Dizajnirana je za dovođenje veće količine sperme izravno do grlića maternice. Izrađena je od mekog, savitljivog silikona i dokazano je ugodna za stavljanje, nošenje i uklanjanje. Lako se s prstima stavlja u rodnicu nakon spolnog odnosa.

Ne sadrži hormone. Klinički dokazano povećava šanse začeća za 48 %.

KAKO PRIMIJENITI FERTI·LILY ČAŠICU ZA ZAČEĆE? 

Prije prve primjene prokuhajte čašicu u kipućoj vodi, osušite i spremite u priloženu pamučnu vrećicu. Ne zaboravite čuvati čašicu blizu kreveta kako ne biste trebali ustajati nakon spolnog odnosa. Imajte spolni odnos. Nakon što je vaš partner ejakulirao u vas, uzmite čašicu bez sjedanja ili ustajanja kako biste izbjegli curenje sperme iz rodnice. Okrenite čašicu iznutra prema van da izgleda poput kišobrana. Držite Ferti·Lily čašicu s produženim držačem okrenutim prema nogama i jednim prstom unutar kišobrana. Pažljivo gurnite čašicu u rodnicu. Kada dosegnete vrh rodnice, pažljivo povucite produženi držač da se čašica vrati u svoj izvorni oblik dok istodobno držite čašicu na mjestu s umetnutim prstom.

KADA PRIMIJENITI FERTI·LILY ČAŠICU ZA ZAČEĆE?

Čašicu primijenite tijekom ovulacijske faze menstruacijskog ciklusa.

KAKO IZVADITI FERTI·LILY ČAŠICU ZA ZAČEĆE?

Operite ruke vodom i sapunom. U udobnom položaju, dok stojite iznad ili sjedite na zahodskoj školjci, pomoću trbušnih mišića/mišića dna zdjelice u seriji pažljivih tiskanja prema dolje spustite čašicu (kao kod pražnjenja crijeva). Prstom (prstima) dohvatite produženi držač. Rodnica je duga samo oko 8 do 10 cm tako da će možda držač već biti dostupan. Ako nije, umetnite kažiprst u rodnicu kako biste ga dosegli. Polako povlačite produženi držač dok ne osjetite dno čašice na otvoru rodnice. Prstima na udubinama uhvatite čašicu pri njezinu dnu da biste je preklopili prema unutra i tako olakšali izvlačenje. Druga mogućnost je da jednim prstom povučete rub čašice prema dolje kako biste oslobodili nepropusni spoj. Nježno uklonite čašicu iz rodnice držeći je uspravno kako biste spriječili izlijevanje dok niste iznad WC školjke ili umivaonika. Vrlo je vjerojatno da ćete nakon uklanjanja unutar čašice vidjeti malo tekućine. To je mješavina sjemena, presjemenske tekućine i cervikalne sluzi. Ispraznite sadržaj, temeljito operite čašicu toplom vodom (tijekom 15 do 20 sekundi) i spremite je prema uputama.                                                                                                                                                    
KAKO OČISTITI FERTI·LILY ČAŠICU ZA ZAČEĆE?

Operite Ferti·Lily čašicu s toplom vodom. Mali otvori ispod ruba moraju biti stalno čisti i prohodni kako bi se spriječilo nastajanje vakuuma prilikom uklanjanja čašice. Pažljivo razvucite svaki otvor i operite ga pod mlazom tekuće tople vode kako biste uklonili sve nečistoće. 

Na kraju plodnog perioda preporučuje se oprati, prokuhati i osušiti Ferti·Lily čašicu prema uputama. Čuvajte je u priloženoj pamučnoj vrećici, NE u plastičnoj vrećici ili hermetički zatvorenoj posudi.           

Posebne mjere opreza

Tokom prve primjene možete osjetiti blage grčeve. Ferti·Lily čašicu nemojte vaditi na silu. Ako prilikom vađenja osjetite vakuum ili otpor, može pomoći da stavite prst i preklopite rub čašice kako bi se oslobodila prije nego je nježno povučete za produženi držač. Čašica se lakše približi otvoru rodnice kad se opustite i čučnete. Nemojte na silu povlačiti produženi držač čašice jer može puknuti ako ga presnažno povučete. Čašicu izvadite polagano povlačeći produženi držač. Nemojte snažno povlačiti okrugli dio na kraju produženog držača, nego malo po malo povlačite produženi držač. Ferti·Lily čašica nije proizvod za kontracepciju i ne štiti od spolno prenosivih bolesti.   
 
Ferti·Lily čašica i sindrom toksičnog šoka (TSS): nije poznata povezanost između TSS-a i čašice kao što je Ferti·Lily čašica. Ako vam je prethodno dijagnosticiran TSS, prije primjene Ferti·Lily čašice savjetujte se s liječnikom. TSS se rijetko događa, obično povezano s uporabom tampona, a simptomi se moraju uzeti u obzir s velikom pažnjom. 

Ako iskusite bilo koji od sljedećih simptoma, odmah izvadite Ferti·Lily čašicu i obratite se liječniku:

  • iznenadno povraćanje
  • proljev
  • visoka temperatura
  • glavobolja
  • osip nalik opeklinama
  • bolovi u mišićima
  • smetenost ili napadaji.

Nemojte primijeniti Ferti·Lily čašicu ako imate infekciju kvasnicama ili bakterijsku infekciju. Nastavite primjenu nakon što infekcija potpuno nestane. Ako ste primijenili Ferti·Lily čašicu dok ste imali infekciju, preporuka je čašicu zamijeniti s novom kako bi osigurali da se infekcija ne ponovi. Ako iskusite bilo koji štetni događaj, prekinite primjenu i obratite se svom liječniku.      

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave