Fascinantne činjenice o aprilskim bebama 

Bebe rođene u aprilu mogu imati nekoliko prednosti. April je prvi puni mjesec proljeća, vrijeme je toplije i počinje danom šale 01.aprilom

Ovo je period buđenja nakon hladne zimske sezone, zbog čega nije iznenađujuće da je ovaj mjesec pun energije u zraku – dosta je hladnoće, želimo lijepo vrijeme! I naravno, to je period kada punimo domove proljetnim biljkama ili krenemo s proljetnim čišćenjem. Zbog ovoga nije iznenađujuće kada kažemo da su aprilske bebe poznate po svom optimizmu. 

To nije samo ni slučajnost, jer neka istraživanja pokazuju da je april najpoželjniji mjesec za rađanje. Ta istraživanja pokazala su kako aprilske bebe žive zdraviji život, briljiraju u svojoj karijeri i imaju optimističniji pogled na svijet. Bez obzira jeste li Bik ili Ovan, pogledajte ovih nekoliko činjenica o aprilskim bebama! 

Aprilske bebe su u znaku Bika ili Ovna

Ovnovi slave rođendan između 1. aprila i 19. aprila, dok su oni koji su rođeni između 20. i 30. aprila Bikovi. Ovnovi se inače smatraju strastvenima i neovisnima, dok su Bikovi pametni, ambiciozni i pouzdani.

Imaju dva cvijeta rođenja

I tratinčica i slati grašak se smatraju cvjetovima mjeseca aprila. I jedno i drugo puni su sretnih osjećaja. Slatki grašak simbolizira mir i užitak, dok tratinčice predstavljaju nevinost, odanost i čistoću. 

Njihov mjesec je smiješan

Naravno, svi znaju da je 1. april humorističan dan. Ali cijeli mjesec zapravo slavi komediju. April je nacionalni mjesec humora, napravljen kao terapeutska vrijednost humora. 

Dijele mjesec rođenja s Kraljicom Elizabetom II

Pored Kraljice Elizabete II, tu su i Leonardo Da Vinci, Jackie Chan, William Shakespeare, Jessica Alba, Eddie Murphy, Jennifer Garner i David Letterman. 

Njihov kamen rođenja je dijamant 

Aprilske bebe su posebno sretne u smislu kamenja rođenja: njihov je dijamant, koji je poznat po dugovječnosti, jačini, ljepoti i sreći. Također je i najizdržljiviji kamen rođenja od svih. 

Ako je vaše vjenčanje u aprilu, veće su vjerovatnoće da ćete imati sretan brak

Dijamanti nisu jedini način na koji su aprilske bebe povezane s vjenčanjima. Prema istraživanjima, oni koji se vjenčaju pod znakom Ovna imaju veću vjerovatnoću da uspiju kao individualci i da imaju brak pun spontanosti. 

Uspješne su u mnogim profesijama

Iako bebe rođene u drugim mjesecima često odabiru nekoliko karijera, to ne važi za aprilske bebe! Neka su istraživanja pokazala da su bebe rođene u aprilu uspješne u mnogo različitih karijera. Ciljajte visoko, aprilske bebe!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave