Drevnim lijekovima do začeća

Drevnim lijekovima do začeća

Ako žena ni nakon godinu dana urednog seksualnog života ne uspijeva ostati u drugom stanju, potrebno je ispitati uzroke neplodnosti. Neophodno je da oba partnera prvo obave sve potrebne medicinske pretrage. Međutim, u praksi se često događa da su svi rezultati dobri, a da začeće ipak izostane.

 

 

 

Akupunktura i potomstvo

Kada se druge metode liječenja neplodnosti iscrpe a rezultati izostanu, mnogi se okreću akupunkturi. Ovom drevnom kineskom metodom uspostavlja se ravnoteža i izaziva pozitivna reakcija organizma. Mnoga istraživanja su pokazala da akupunktura može dati veliki doprinos i biti važan čimbenik uspješnosti liječenja neplodnosti. Njome se aktiviraju energetski tokovi u meridijanima, što utječe na smanjenje napetosti i stresa, poboljšanje krvotoka, bolji imunološki i endokrini odgovor. Rezultat je često znatno veći stupanj uspješnosti tretmana i − trudnoća. Metoda je sigurna i pouzdana. Aplicirane iglice aktiviraju prirodne sposobnosti tijela, potičući lučenje beta-endorfina koji utječe na poboljšanje funkcija jajnika. Istovremeno se postiže povećanje prokrvljenosti materice i senzibilitet receptora endometrija, jer se potiče lučenje TH2 citokina, a smanjuje TH1 citokina, što dovodi do bolje blastocitne implantacije.

Holističko djelovanje

Ovim postupkom liječi se neplodnost poboljšavanjem cirkulacije i protoka energije i krvi u maloj karlici, ali i jačanjem svih funkcija organizma, naročito funkcije hormona. Akupunktura djeluje holistički − na hormone i na psihu, na fizičku funkciju reproduktivnog sustava, krvotok, libido i potenciju. Ona osigurava liječenje više različitih čimbenika koji mogu dovesti do neplodnosti oba partnera.

Postoje dva osnovna uzroka koji izazivaju neplodnost kod žena: funkcionalni i organski. Kod funkcionalne neplodnosti reproduktivni organi su zdravi, ali ne dolazi do začeća jer zbog neravnoteže hormona nema ovulacije. Organska neplodnost pak nastaje zbog fizičkih prepreka u prolasku jajne stanice do maternice. Njegov najčešći razlog je opstrukcija jajovoda. Akupunktura daje vrlo dobre rezultate u liječenju funkcionalne neplodnosti. Bockanjem iglicama aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima i uspostavlja ravnoteža jina i janga. To utječe na smanjenje napetosti i stresa, poboljšanje cirkulacije, kao i imunološkog i endokrinog odgovora. Kao rezultat često imamo trudnoću – kaže dr Vesna Marinković Mićić, specijalist za anesteziju, reanimaciju i akupunkturu.

roditelji.hr