DR PASHA BABY PORODICA

Roditeljstvo je definitivno najzahtjevniji posao na svijetu i podrazumijeva gomilu izazova. Novopečene mame posebno su zbunjene novom ulogom i gomilom informacija koje im se svakodnevno prezentiraju. Često pomisle da nisu dovoljno dobre, često pomisle da bi trebalo da se izvinjavaju zbog nečega i pravdaju drugima. Doje li, zašto dijete plače, da li su dovoljno posvećene, pružaju li dovoljno pažnje. Međutim, jasno je da Vaše dijete niko ne voli više od Vas i tu stavljamo tačku. 

Naše jedino pitanje za mame je bilo: Kako Vam mi možemo pomoći? I upravo iz toga rodilo se nešto najnježnije za sve naše bebe- Baby balm.

Dr. Pasha Baby Balm Classic je 100% prirodni balzam i najbolji je saveznik kod svakodnevne njege. Brzo se apsorbira u kožu, ostavljajući neophodan zaštitni sloj koji spriječava dalje isušivanje i pomaže u odbrani od nepovoljnih uticaja vanjske sredine. Koristi se za opštu njegu i pelensko područje koje je stalno izloženo vlazi, supstancama iz mokraće i enzimima iz stolice koji jako nadražuju kožu. Dermatološki i mikrobiološki testirano. Dr.Pasha mast za bebe pogodna je za svakodnevnu upotrebu i njegu lica i tijela, kao i za njegu pelenskog područja. Mast za bebe ne sadrži konzervanse, parabene, umjetne mirise, boju i sastavljena je od isključivo 100% prirodnih sastojaka. 

Dr.Pasha Baby Balm Plava kamilica

Dr.Pasha Baby Balm Plava kamilica je 100% prirodna mast sa dodatkom eteričnog ulja plave kamilice. Prirodni i visokokvalitetni sastojci pružaju potpunu zaštitu i ishranu osjetljive, suhe i nadražene kože. Mast je bogata prirodnim uljima, proteinima, antioksidansima i esencijalnim masnim kiselinama. Plava kamilica je široko poznata po svojim umirujućim svojstvima i korisna je za osjetljivu i nadraženu kožu, te kožu zahvaćenu osipom. Dr.Pasha Baby Plava kamilica se preporučuje za svakodnevnu njegu pelenskog područja, lica i cijelog tijela.

 

Dr.Pasha Baby Balm Zinc

Dr.Pasha Baby Balm Zinc je 100% prirodna mast sa dodatkom cinka i eteričnog ulja čajevca. Eterično ulje čajevca pruža zaštitu od mikroorganizama, dok cink pruža dodatnu zaštitu pelenskog područja od iritacije i nastajanja osipa. Mast je bogata neophodnim vitaminima i mineralima iz prirodnih sastojaka pogodnih za osjetljivu kožu. Dr.Pasha mast za bebe Cink koristi se za opštu njegu te za njegu pelenskog područja koje je stalno izloženo vlazi, supstancama iz mokraće i enzimima iz stolice koji jako nadražuju kožu.

PREDNOSTI DR.PASHA BABY PROIZVODA

Dermatest: 

Svi Dr.Pasha Baby proizvodi su dermatološki testirani i dobitnici su prestižnog certifikata Dermatest sa najvećom ocjenom. Dermatest certifikat je naučna oznaka za nezavisno testirane proizvode koji dolaze u dodir s kožom. Svi koji žele kupiti sigurne i provjerene proizvode obraćaju pažnju na Dermatest certifikat. Zalijepljen direktno na proizvod, lako ga je uočiti prilikom kupovine – pouzdan je i prilagođen potrošačima.

Dermatest® štiti vašu kožu. Kao nezavisni dermatološki institut, Dermatest® garantuje maksimalnu moguću sigurnost za vašu kožu. Tim dermatologa, alergologa, biologa i naučnika za hranu potvrđuje naučnu ekspertizu u različitim disciplinama.  Kao nezavisni institut za ispitivanje, ne zavisi od velikih brendova, već samo od izvanrednih proizvoda.

Da li ste znali da oko 60 % svega što nanesemo na kožu dospije u organizam Vašeg djeteta?

 • Svi Dr.Pasha Baby balmovi su 100% prirodni proizvodi koji obezbijeđuju koži neophodne i dragocjene vitamine, minerale i esencijalne masne kiseline
 • Dr.Pasha koristi isključivo hladno prešana biljna ulja i putere iz kontroliranih, organskih izvora
 • Dr.Pasha proizvodi nisu testirani na životinjama
 • Koriste se hemotipizirana, provjerena eterična ulja 
 • Dr. Pasha Baby Porodica ne sadrži konzervanse, vještačke boje, alkohol, neprirodne sirovine, masti životinjskog porijekla, industrijske baze, sintetske emulgatore, stabilizatore, parfeme niti bilo kakve hemikalije, tako da nema nikakav štetan uticaj čak i ako dođe do gutanja mase
 • Dr. Pasha Baby Balmovi su dermatološki testirani i dobitnici prestižnog certifikata Dermatest sa najvećom ocjenom
 • Dr.Pasha Baby proizvodi su i ekološki prihvatljivi i netoksični za okoliš
 • Smanjujete izloženost djece potencijalno toksičnim sastojcima, hormonskim disrupterima i potencijalno kancerogenim supstancama. Hranite njihovu kožu i vlasište svim vitaminima i mineralima koji su im potrebni za rast i razvoj
 • Prema podacima koje je prikupila Agencija za zaštitu životne sredine (EPA), bebe do 2 godine starosti su u prosjeku 10 puta osjetljivije na karcinogene od odraslih. Djeca u dobi od 2 do 15 godina su tri puta više izložena kancerogenim elementima nego odrasli. Kao potencijalni izvor, navodi se štetna kozmetika

I molimo vas, pazite! U nastavku kratak popis najčešćih štetnih hemikalija koje se mogu naći u dječjoj kozmetici:

 • Parabeni 
 • Ftalati 
 • Mineralna ulja.
 • Mirisi 
 • Sulfati
 • Boje 

S ljubavlju, Dr Pasha team!

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave