Bademova kozmetika za djecu – Vaš vjerni saveznik u njezi dječje kože

Koža je najveći organ te ona kao takva predstavlja zaštitnu barijeru između okoliša i organizma stoga je njezina funkcija sprječavanje ulaska mikroorganizama poput gljivica i bakterija te sprječavanje gubitka vode isparavanjem.

Koža bebe dosta se razlikuje od kože odraslih; ona je tanka te njezina zaštitna funkcija nije u potpunosti razvijena pa je sklonija iritacijama te posebno osjetljiva na vanjske utjecaje. Također, koža bebe je prekrivena tek tankim slojem zaštitnih masnoća zbog čega je osobito podložna isušivanju s obzirom da takva koža lakše gubi vlažnost. Suhi i nadraženi dijelovi najčešći su na obrazima i pelenskoj regiji. Podaci govore da čak 60% dojenčadi dobije pelenski osip iz razloga što je koža bebe u pelenskoj regiji često vlažna, iziritirana u kontaktu sa urinom i fecesom te površinski sloj kože nabubri čime se povećava trenje sa pelenom koja zatim oštećuje kožu. Tako oštećena koža pogodno je okruženje za razmnožavanje gljivica ili bakterija koje dodatno zakompliciraju liječenje.

Iz gore pomenutih razloga, neophodno je posebnu pažnju posvetiti pravilnoj njezi dječje kože pomno odabranim proizvodima koji su primjereni osjetljivoj dječjoj koži.

Pharmamed Vam nudi rješenje

Bademova krema za djecu dugogodišnji je pionir u njezi kože beba kojem su se od nedavno pridružila i dva nova člana – Bademova Soft krema a 150 ml i Bademova krema kod pelenskog osipa a 75 ml.Što je to što čini Pharmamed bademovu kozmetiku za djecu nezamjenjivom u njezi dječje kože ?

Bademovo ulje ima dugogodišnju tradiciju u njezi kože. Ono djeluje kao emolijens, sadrži važne sastojke za njegu kože poput masnih kiselina i vitamina E te se često koristi u kozmetici radi svojstava omekšavanja i ovlaživanja kože.
Vazelin ima okluzivno djelovanje te ima najvažniju ulogu u sprječavanju transepidermalnog gubitka vode. Lanolin je također snažan emolijens, spasonosni sastojak kozmetike za suhu kožu kao i tekući parafin čiji je zadatak ovlaživanje kože.
Talk je mineral, dobro poznati sastojak koji ima svojstvo upijanja viška vlage, a cink oksid je anti-iritans koji ima i antiseptičko djelovanje te se često koristi u tretmanu iritacija poput pelenskog osipa jer pomaže u zacjeljivanju rana te sprječavanju upale.

Super-sastojak Bademove kreme kod pelenskog osipa, pantenol, jedan je od najpoznatijih i najkorisnijih sastojaka u kozmetičkoj industriji: on je humektans koji privlači i zadržava koži potrebnu vlagu, djeluje protuupalno, protektivno te pomaže u zacjeljivanju rana. Osim dragocjenog ulja badema, nova bademova krema protiv pelenskog osipa obogaćena je i ekstraktom nevena koji također posjeduje protuupalno svojstvo te pospješuje proces regeneracije oštećene kože.

Još jedan od super sastojaka, vitamin E, ima moćno anti-oksidativno djelovanje, odličan je ovlaživač, a zbog svojih svojstava se pokazao učinkovitim u tretiranju brojnih kožnih problema. Nova bademova Soft krema, osim dodatnih ovlaživača i emolijenasa sadrži i dragocjeni karite maslac koji štiti i omekšava kožu te pomaže u zacjeljivanju rana i obnavljanju stanica.

Uvjerite se zašto nam mame godinama poklanjaju povjerenje, odaberite bademovu kozmetiku za djecu za sebe i svoje najmilije jer ona pruža brojne benefite:

– Učinkovit tretman i prevencija pelenskog osipa;
– Smanjuje i sprečava nastanak crvenila i iritacije
– Prirodno omekšava i zaglađuje kožu
– Formira zaštitnu barijeru na koži
– Kremaste, nemasne formule glatko klize po koži i lako se brišu
– Nema bijelih ostataka na koži bebe
– Ublažava nelagodu od pelenskog osipa već od prvog dana
– Djeluje protuupalno, smanjuje crvenilo i iritaciju
– Omogućava vlaženje i omekšavanje kože
– Bez borne kiseline, kamfora, fenola, benzokaina ili salicilata koji mogu biti otrovni za bebu

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave