8 fascinantnih činjenica o julskim bebama 

Ljetne bebe su već poprilično sretne. Ne moraju se brinuti da će neki praznici zasjeniti njihove rođendanske proslave, a pored toga vrijeme je obično savršeno!

Ali julske bebe su posebno sretne. Prema nekim istraživanjima, julske bebe imaju prednosti zahvaljujući višku sunčevih zraka i D vitamina koji dobiju u svojih prvih mjesec dana. To im pomaže da odrastaju zdravije.

Njihov horoskopski znak je Rak ili Lav 

Ako je julska beba rođena između 1. jula i 22. jula onda je u znaku Raka. Rakovi su suosjećajni, vrlo osjetljivi i druželjubivi, ali budite oprezni! Znaju se emocionalno povući, zbog čega je potrebna podrška mame ili tate. Ako je beba rođena između 23. i 31. jula onda je u znaku Lava. Lavovi su odani, samopouzdani i vrlo karizmatični, zbog čega nije ni čudo da je njihov znak kralj životinja Lav. I dok se Lavovi kupaju u središtu pozornosti drugih, mogu postati neraspoloženi ako nisu u središtu pažnje. 

Imaju dva cvijeta 

Julske bebe mogu uživati u ljepoti i mirisu, ne samo jednog već dva cvijeta rođenja: kokotić i lopoč. Za kokotić se vjeruje da simbolizira vezu ljubavi, a vjeruje se da svaka njegova boja nosi neko značenje. Na primjer, pink znači promjenljivost, bijelo simbolizira sreću, ljubičasta simbolizira prvu ljubav, a plava je povezana s gracioznošću. Drugi cvijet, lopoč, predstavlja čistoću i veličanstvo. 

Imaju vrijedan kamen rođenja 

Rubin se smatra jednim od najvrjednijih od svih dragih kamenja. Toliko se drži važnim da su ga drevni Hindustanci zvali „kraljem dragulja“. Kao kralj dragulja rubin predstavlja strast, ljubav i uspjeh. Njegov naziv dolazi iz latinskog „Rubeus“ što znači crveno.  

Sunčane su kao i njihov mjesec 

Nauka nam govori puno o ljudima koji izrastaju i koji se vremenom mijenjaju. U jednom su slučaju istraživači pronašli korelaciju između beba rođenih u julu i njihovom kasnijem životu. Ispostavilo se da julske bebe imaju veću šansu da budu razigrane i vesele, i manji rizik od poremećaja raspoloženja u kasnijem životu kao odrasli. 

Julske bebe imaju odličnu samokontrolu 

Prema novijim istraživanjima, julske bebe imaju najbolju vještinu samokontrolisanja njihovih emocionalnih unutrašnjih života, uključujući kontrolisanje agresivnosti ili frustracija zbog gubljenja u društvenim igrama. 

Julska beba može biti umjetnik 

Bebe rođene u julu imaju više šanse da odrastu u umjetnike. 

Julske bebe su ljevoruke 

Kada vaša beba nacrta svoje prvo remek-djelo postoji šansa da će to uraditi lijevom rukom, bar tako navode istraživanja. Istraživači su otkrili da bebe rođene u julu imaju znatno veće šanse da se rode s tendencijom da budu ljevoruke. 

Julske bebe imaju super društvo 

Ne znate nikoga ko je rođen u julu? To je uredu, jer je vaš mališan rođen u istom mjesecu kao i Kevin Hart, Morgan Freeman, Tom Hanks, Kristen Bell, čak i princeza Anna.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave