7 fascinantnih činjenica o bebama rođenim u decembru

Postoji mnogo razloga zašto se bebe rođene u decembru smatraju posebnim. Vjeruje se da su decembarske bebe obdarene bogatstvom i zdravljem.

  • Njihovi horoskopski znakovi su strijelac i jarac

Ako je vaša beba rođena prije 21. ona će biti u znaku strijelca, koji je polu kentaur – polu čovjek. Vjeruje se kako strijelac nikad nije promašio metu, od čega potječu neke od karakteristika: upornost, mudrost i hrabrost. Ako je beba rođena nakon 21. bit će u znaku jarca. Oni koji su rođeni u ovom znaku su poslušni, pristojni, dobre narave i veoma disciplinovani.

  • Decembarske bebe imaju dva cvijeta

Narcis, vijesnik proljeća koji predstavlja ponovno rođenje ili obnavljanje. Viktorijanci su vjerovali da je ovaj cvijet egoističan, ipak je dobio ime od Narcisa. Prema kineskoj legendi, ovaj cvijet tradicinalno predstavlja bogatsvo i prosperiter. Holi se smatra božićnim cvijetom.

 

  • Decembarske bebe imaju tri kamena rođenja

Pored divnih cvijetova, decembarske bebe mogu birati između tri kamena rođenja: cirkon, tanzanit i tirkiz. Sva tri kamena su plave nijanse. Tirkiz se smatra ljubavnim amuletom, i vjeruje se da donosi sreću i bogatstvo onom ko ga nosi.

  • Najmanje beba je rođeno za vrijeme Božića

Ako se bojite da će se poklopiti rođendan i Božić, ne bojte se. Statistike pokazuju kako je najmanje beba rođeno na dan ili večer prije Božića.

  • Decembarske bebe su mirnije

Istraživanja su pokazala kako su decembarske bebe najmirnije i najposlušnije, i manje su šanse da će biti nemirne kroz djetinjstvo.

  • Imaju najmanje šanse da obole od teških bolesti

Prema istraživanjima, bebe rođene u decembru imaju najmanje šanse da obole od većih bolesti poput neoroloških bolesti, kardiovaskularnih bolesti, respiratornih i reproduktivnih bolesti. Vjeruje se da je razlog tome što su majke upijale dosta vitamina D kroz trudnoću u toku različitih sezona.

  • Dijele rođendane s nekim poznatim zvijezdama

Iako je rođendan vrijeme kad dobivaju najviše poklona, zahvaljujući praznicima, decembarske bebe dijele rođendane s poznatim ličnostima poput Britney Spears, Zoe Kravitz, Jay-Z, Nicki Minaj i drugim.

POVEZANI ČLANCI

Zadnje objave