21.12.2021. održana je 22. besplatna online konferencija za trudnice i dojilje

21.12.2021. održana je 22. besplatna online konferencija za trudnice i dojilje

  • Post Author:
  • Post Category:Novosti

Sinoć je uspješno održana još jedna online edukacija za trudnice i dojilje. Organizator edukacije je kompanija Sfera d.o.o Mostar. Partner 22. online konferencije bila je Zerka Omeragic, bach. sestrinstva zaposlena u Bolnici  Travnik.

Prisutne trudnice i dojilje imale su priliku slušati predavanja stručnjaka iz različitih oblasti. Na početku edukacije trudnice su uživale u kvalitetnom predavanju koje je za njih pripremila Zerka Omeragić. Tema njenog predavanja bila je „Psihofizička priprema trudnica za porod.“ Trudnice su imale priliku slušati i druga predavanja koja su vezana za njihovo trenutno stanje trudnoću, ali i o periodu koji slijedi nakon poroda. Tako je diplomirana medicinska sestra Živana Vuković-Kostić ispred kompanije Oktal Pharma govorila o temi: Rješenje opstipacije u trudnoći – Eva/qu čepići“.

Doc. dr. Marizela Šabanović, nutricionistica ispred kompanija Salvus govorila je o temi: „Probiotici u trudnoći.“ Dijana Maslić predstavnik kompanije Intus Pharma govorila je o temi: „Emolijentna njega od prvog dana života, „ dok je mr. ph. Halida Mahmutbegović  ispred kompanije Euromand govorila o temi:  „Dojenje- specijalne formule“.

Sponzori i partneri besplatne online konferencije za trudnice i dojilje

 

Nova online konferencija za trudnice u organizacija kompanije Sfera d.o.o Mostart održat će se 11.01.2022. godine.  Prijavit se možete preko facebook stranice https://www.facebook.com/www.roditelj.ba