BioGaia Protectis kapi za bebe sa vitaminom D3

BioGaia Protectis kapi za bebe sa vitaminom D3

BioGaia Protectis kapi za bebe sa vitaminom D3 je dodatak prehrani koji sadrži Lactobacillus reuteri Protectis probiotski soj koji je razvila i patentirala BioGaia, a predstavlja jedan od najispitivanijih sojeva na svijetu. BioGaia Protectis kapi za bebe sa vitaminom D3 sadrže 10 µg vitamina D3. 

Adekvatan unos vitamina D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema i mišića i doprinosi održavanju normalnih kostiju u opštoj populaciji. Vitamin D je potreban za normalan rast i razvoj kostiju kod djece.

BioGaia Protectis probiotske kapi sa vitaminom D3 primjenjuju se kao dodatak prehrani radi prevencije nedostatka vitamina D3. Kod djece je vitamin D potreban za rast i razvoj kostiju i normalno funkcionisanje imunološkog sistema, kako je potvrđeno od strane Evropskog organa za bezbjednost hrane EFSA (European Food Safety Authority) i odobreno od strane Evropske komisije.

Kapi su dostupne u pakovanju od 5 ml.

  • Obnavljaju crijevnu floru kod beba
  • Bezbjedne za primjenu od prvog dana rođenja
  • Vitamin D je potreban za normalan rast i razvoj kostiju kod djece
  • Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema i mišića
  • Pogodne da se koriste tokom dužeg vremenskog perioda
  • Jednostavne za upotrebu – samo pet kapi dnevno
  • Bez šećera i laktoze, a nivo glutena je ispod granične vrijednosti za proizvode bez glutena u Evropskoj uniji

Sastojci: Ulje suncokreta, ulje triglicerida srednjeg lanca (ulje palminog sjemena), Lactobacillus reuteri DSM 17938 i vitamin D3.

Uputstvo za upotrebu: Pet kapi jedanput dnevno. Dobro protresite 10 sekundi prije upotrebe. Jedna doza sadrži minimum 100 miliona živih bakterija Lactobacillus reuteri Protectis i 10 µg vitamina D3. Da biste sipali kapi, nagnite vrh bočice pod uglom od otprilike 45 stepeni dok se polako ne formiraju kapi. Kapi se mogu sipati na kašiku ili dodati u mlijeko, vodu ili bilo koji drugi odgovarajući napitak ili hranu. Kapi neće promijeniti okus napitka ili hrane. Nemojte da dodajete kapi u tople napitke ili hranu i nemojte da ih direktno sipate iz bočice u usta, pošto to može da ošteti žive kulture bakterije. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Nemojte prekoračiti naznačenu preporučenu dnevnu dozu.

Čuvanje kapi: Kapi čuvajte na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi (maksimalno 25 °C/77 °F). Bočica neka bude zatvorena i povedite računa da poklopac bude čvrsto zategnut. Jednom kad se bočica otvori, kapi treba da se upotrijebe u roku od tri mjeseca. Držite dalje od domašaja djece.

Ovom prilikom BioGaia Bosna i Hercegovina nekog od vas nagrađuje BioGaia kapima sa vitaminom D3, a sve što treba da uradite jeste da zapratite BioGaia Bosna i Hercegovina Instagram i Facebook stranicu i u komentaru napišete da ste zapratili.

Leave a Reply