Održavanje zdrave crijevne ravnoteže vašeg djeteta

Održavanje zdrave crijevne ravnoteže vašeg djeteta

Sreća je zdrav bebin stomak ! BioGaia

BioGaia je spektar probiotskih dodataka ishrani koji se oslanjaju na djelovanje posebne i dokazane vrste bakterija Lactobacillus reuteri, poznatu pod nazivom L. reuteri Protectis.

BioGaia pomaže u održavanju zdrave ravnoteže u mikroflori crijeva, otežavajući štetnim mikroorganizmima da se razmnožavaju. BioGaiaje klinički dokazan proizvod koji štiti od štetnih bakterija i podržava imunološki sistem.

BioGaia Vam nudi proizvode sa živim aktivnim bakterijama koji dopunjavaju njihov broj u crijevnoj flori Vaše porodice, bez obzira da li ste zdravi ili bolesni. Bakterije potiču od prirodnih ljudskih živih aktivnih bakterija, a klinički je dokazano da su svi BioGaia proizvodi 100% sigurni.

BioGaia proizvodi su sigurni.

Šta razlikuje BioGaia od ostalih proizvoda na tržištu?

Djelovanje živih aktivnih bakterija je specifično. To znači da se svaka vrsta unutar jedne vrste razlikuje od svake druge po njihovoj relativnoj efikasnosti ili načinu djelovanja. BioGaia proizvodi sadrže vrstu Lactobacillus reuteri bakterija, iz porodice laktobacila, sa podvrstom Lactobacillus Reuteri Protectis (DSM 17938).

Prirodno stanište ove vrste bakterija jeste ljudski digestivni trakt i zato se posebno dobro prilagođava rastu unutar tog okruženja.

Lactobacillus reuteri bakterija je izabrana kao idealna za BioGaiaproizvode zbog ovih i mnogih drugih razloga:

Ovo su jedne od prvih bakterijskih vrsta koje se prirodnim putem stvaraju u normalnoj mikroflori novorođenčeta. Većina drugih bakterijskih vrsta se samo privremeno nastanjuje ili su prolazni stanovnici gastrointestinalnog trakta, i potiču iz hrane koju unosimo.

Ovo su jedne od najviše naučno dokumentovanih živih aktivnih bakterija u pogledu efikasnosti i bezbjednosti.

Bakterija proizvodi antimikrobni agens reuterin, koji sprječava razvoj nekoliko patogenih mikroorganizama.

Bakterija simultano podržava populacije ostalih bakterija, koje su dio normalne crijevne mikroflore.

Svi naši proizvodi su formulisani i nalaze se u pakovanju koje obezbjeđuje prikladnu primjenu i stabilan rok trajanja ovih živih aktivnih bakterijskih ćelija.

BioGaia Kapi

BioGaia kapi jednostavan su, siguran i ugodan način dopunjavanja crijevne flore živim aktivnim bakterijama. Budući da ih možete dodati u hranu ili piće ili ih dati na žličici, savršene su za novorođenčad i malu djecu – zapravo za svakoga tko ne može uzimati tablete.

BioGaia kapi sadrže živu aktivnu bakteriju Lactobacillus reuteri (L.reuteri) Protectis raspršenu u ulju. Ovaj soj prvi je put izoliran iz majčina mlijeka koje nije sadržavalo toksine – a sada ga repliciramo u našim laboratorijima prema najvišim standardima.

Samo pet kapi dnevno osigurava preporučenu dnevnu dozu od 100 milijuna aktivnih bakterija L. reuteri Protectis koje su dobre za zdravlje.

BioGaia kapi olakšavaju održavanje zdrave crijevne ravnoteže vašeg djeteta.

Kompaija EWOPHARMA je zastupnik BioGaia proizvoda.