Bebina koža: Njega zaštitnog organa

Bebina koža: Njega zaštitnog organa

Bebina koža: Njega zaštitnog organa

Bebe imaju potrebe, pa tako i njihova koža! Bebina koža ima važnu ulogu odmah po rođenju. Putem svoje kože dijete osjeća pažnju majke i prihvaća njezinu ljubav. Koža je i zaštitni organ koji štiti dijete od vanjskih utjecaja (vjetar, hladnoća, grijanje). Zbog toga je potrebno korisiti adekvatne preparate za beibinu kožu.

Bepanthen krema sadrži dekspantenol u nemasnoj podlozi koja omogućuje lako i bezbolno nanošenje na nadraženu i upaljenu kožu te brzu apsorpciju djelatne komponente u slojeve kožnog epitela. U stanicama kože dekspantenol se brzo pretvara u pantotensku kiselinu koja kao sastavni dio bitnog koenzima A ima središnju ulogu u metabolizmu svake stanice. Pospješuje mitozu stanica i pridonosi većoj trajnosti kolagenskih vlakana te tako potiče stvaranje i obnovu kožnog epitela i ubrzava zacjeljivanje manjih površinskih rana.

Bepanthen krema namijenjena je dnevnoj njezi kože izložene štetnom vanjskom djelovanju (npr. vodi, vjetru), pomaže i kod blažih povreda kože (ogrebotina, manjih opeklina, nagnječenja), nažuljanih mjesta na koži, ogrubjele kože i kože nadražene sunčanjem.