Na svjetskom skupu o istraživanju magnezija prezentirani rezultati kliničke studije Mg Mivele

Rezultati kliničke studije pokazali su pozitivan učinak konzumacije Mg Mivele na kardiovaskularni sistem

 

Rezultati kliničke studije pokazali su pozitivan učinak konzumacije Mg Mivele na kardiovaskularni sistem

 

Bolesti srca i krvnih žila vodeći su uzrok smrti u cijelome svijetu, a očekuje se da će do 2030. godine taj broj smrti porasti od sadašnjih 17,5 miliona do 23 miliona. Niti lokalne brojke nisu dobre, jer je smrtnost od ovog tipa bolesti, u usporedbi sa svim ostalim uzrocima, na visokih 45%. Nadu daje činjenica da je prevencija u ovom slučaju od velike pomoći pa tako izbjegavanjem rizičnih čimbenika poput pušenja, nepravilne prehrane i nedovoljne fizičke aktivnosti, znatno možemo smanjiti do čak 80% smrtnih slučajeva.

 

Osim navedenog odgovornog ponašanja, a prema rezultatima nedavno provedene kliničke studije, redovna konzumacija Mg Mivele pokazuje pozitivan učinak na kardiovaskularni sistem. Studija je provedena u dva centra u Berlinu, a ova randomizirana, dvostruko slijepa, placebo kontrolirana studija je uključivala 50 osoba s povišenim normalnim krvnim pritiskom ili hipertenzijom stupnja I (vrijednosti od 130/85 do 150/99) koji su podijeljeni u dvije skupine. Jedna skupina je pila Mg Mivelu, a druga placebo vodu u količini od 1L dnevno kroz 8 sedmica.

 

U grupi koja je konzumirala Mg Mivelu došlo je do značajnog smanjenja krvnog pritiska u odnosu na placebo i to sistoličkog oko 6 mmHg te dijastoličkog oko 5 mmHg. Prema izračunima stručnjaka, već takvo smanjenje pritiska od svega nekoliko mmHg, kroz razdoblje od pet godina povezano je sa značajno nižim rizikom od moždanog udara i koronarne bolesti srca. Ovo istraživanje pokazuje značaj i benefit odgovarajućeg izbora i unosa vode kao sastavnog dijela uravnotežene prehrane i zdravog načina života.

 

Nedostatak magnezija povezan je s različitim poremećajima, uključujući neurološke bolesti, promjene u imunološkoj funkciji, preeklampsiju u trudnoći, moždani udar te metaboličke i kardiovaskularne bolesti. Posebnu ulogu magnezij ima i u regulaciji protuupalnih procesa koji djeluju zaštitno na kardiovaskularni sistem i hipertenziju.

 

Rezultati studije predstavljeni su u američkom Nacionalnom institutu za zdravlje na upravo održanom XV Internacionalnom skupu o istraživanju magnezija, pod nazivom Magnezij u zdravlju i bolesti. Znanstvenici iz cijelog svijeta prezentirali su najnovije spoznaje o magneziju, jednom od najvažnijih minerala za čovjeka, koji je potreban za odvijanje više stotina fizioloških procesa, a čiji je nedovoljan unos česta pojava.

 

Mg Mivela je gazirana prirodna mineralna voda koja u 1 litri gotovo zadovoljava dnevne potrebe za magnezijem. Zbog lošijih prehrambenih navika, populacija je već u značajnoj mjeri ugrožena nedostatkom magnezija u organizmu. Pijenjem Mg Mivele osiguravamo uravnotežen unos magnezija u organizam bez velikih oscilacija i laksativnog učinka.