S dojenjem nije uspjelo. Koje adaptirano mlijeko odabrati?
ID:135307457

S dojenjem nije uspjelo. Koje adaptirano mlijeko odabrati?

Za svaku majku to je osjetljivo pitanje, koje mlijeko mogu dati bebi ako ne mogu/ne žele dojiti? Evo savjeta…

Iako ne očekujete ovakav početak teksta, naša iskustva s mnogim vašim pričama i naši pokušaji da nađemo odgovore na vaša pitanja kod liječnika i stručnjaka za dojenje govore da, žene odustaju od dojenja jer ne potraže pomoć kad se pojave problemi s dojenjem koje ne znaju riješiti, a pored njih je maleno djetešce koje hranu treba sada i odmah. Ako ste i vi u toj situaciji i još uvijek postoji nada da se vratite na prsa jer tek razmišljate o odustajanju od dojenja, savjetujemo da ne odustanete, već potražite pomoć.

Pitajte patronažnu sestru za pomoć, prijateljice koje su uspješno dojile, nazovite SOS telefon za dojenje u vašem gradu. To je sigurno najbolja odluka.

Ukoliko ipak ne želite ili ne možete dojiti, važno je da prije odluke popričate s patronažnom sestrom i pedijatrom. Oni su upoznati s vašim djetetom i u kontaktu su s puno majki koje im prenose iskustva s određenim formulama mlijeka te znaju koje mlijeko se najčešće i bez ikakvih problema koristi. Također ne treba zaboraviti na moguće alergije, posebice ako su alergije prisutne u vašoj obitelji. Pedijatar može procijeniti trebate li krenuti možda s hipoalergenim mlijekom.

roditelji.hr