Edukacija “Naše putovanje počinje” u Mostaru okupilo više od 100 trudnica

Edukacija “Naše putovanje počinje” u Mostaru okupilo više od 100 trudnica

  • Post Author:
  • Post Category:Desavanja

Edukativno druženje za trudnice ispunilo je očekivanja, te je sala bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Trudnice su uživale u predavanjima, korisnim savjetima, preporukama i proizvodima poznatih brendova.

Edukativno druženje ”Naše putovanje počinje” održano je 12. oktobra 2018. godine u Mostaru. Projekat je to koji je organizovala mostarska kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa Poliklinikom Vitalis.

Više od 100 trudnica uživalo je u predavanjima i korisnim savjetima koje su prezentirali eminentni stručnjaci i doktori. Također, trudnice su imale priliku posjetiti štandove poznatih brendova, te se informisati o određenim proizvodima koji će im olakšati i pomoći u trudnoći.

Govorilo se o temi ”Trudnoća po tjednima” koju je prezentirao ginekolog dr. Dejan Tirić. Objasnio je kako to izgleda sami početak trudnoće, te pojasnio koje se promjene dešavaju.

 

”Prvo dojenje” također je bila jedna od tema, a koju je prezentirala medicinska sestra Marija Drljević. Istakla je kako je dojenje posebno važno za mamu i bebu. Pored ovih, prezentirane su i druge teme koje su bitne za trudnice kako bi im pružile sve potrebne informacije i educirale ih.

Sponzori i partneri edukacije su se družili sa trudnicama, prezentirali svoje proizvode, te ih informisali o benefitima istih. Također, darovali su ih sa poklon paketima, a pored toga trudnice su na poklon dobile i kupon sa 50 % popusta na pregled od Poliklinike Vitalis. Inače, ovo je najmodernija zdravstvena ustanova u široj regiji koja svojim pacijentima nudi najmodernije dijagnostičke pretrage i preglede.

Nova zgrada Poliklinike Vitalis bila je mjesto savjeta, komunikacije, dijeljenja iskustva, te educiranja. Sve trudnice dobile su i časopis Roditelj, čiji je izdavač kompanija Sfera d.o.o. Mostar. Inače, to je je jedini stručni časopis za uspješan odgoj djece u BiH koji na jednom mjestu nudi sve potrebne informacije za mamu. Njegov cilj je da educira, informiše i savjetuje.

Sponzori druženja su: Pampers, Geneplanet sa brendom Nifty, Biassco sa brendom Curaprox, Euromand sa brendom Aptamil, A-Twin sa brendom Child Life, Ewopharma sa proizvodima Biogaia, Berlin Chemie sa brendovima Anaftin Baby, Espumisan L i Lioton 1000 te Tosama.

Partneri druženja – Medimpex sa brendovima Mollers i Relax maternity, Sarajevski kiseljak sa brendom MG Mivela, Džajić commerce sa proizvodima Hamanek, Nectar sa brendom Frutek, PharmaS, te Nobel.

Naredno druženje će se održati 12.11.2018 godine u Poliklinici Sunce-Agram-Sarajevo, u 18:00.

Nakon toga, slijedi druženje u Banja Luci, u Poliklinici Medico S.

Edukativno druženje će se održavati svaki mjesec, kvartalno po gradovima.