Spriječite nastanak strija u trudnoći

Spriječite nastanak strija u trudnoći

Strije su rezultat prebrzog rasta vašeg tijela veličini brzinom koju koža ne može podnijeti, što znači da se proteže izvan granica elastičnosti.

To su ožiljci koji se formiraju duboko u slojevima kože i obično počinju s ljubičastom bojom, eventualno blijede u srebrnasto/ bijelu boju.

Ostanite hidratizirani

Ne zaboravite da je voda najbolja tekućina za piće tijekom trudnoće i ako ste prethodno bili veliki obožavatelj ispijanja toplih napitaka, morat ćete popiti više vode da biste zadržali istu razinu unosa tekućine. Juhe, prirodno cijeđeni sokovi, mlijeko mogu pomoći da postignete odgovarajuću razinu hidratacije.

Jedite zdravo

Održavanje zdrave prehrane može biti teško u trudnoći, zbog jutarnje mučnine, grčeva. Određene vrste hrane su osobito dobre za vašu kožu, uključujući masne kiseline poput Omega-3, koje se nalaze u masnoj ribi, cinku, antioksidansima, vitaminima i mineralima. Vjerojatno ćete više obratiti pažnju na prehranu dok ste trudni, a najbolji način jeste da jedete hranu koja je bogata s prethodnom navedenim sastojcima.

Upravljajte svojom težinom

Povećanje težine tijekom trudnoće je neminovno. Jesti zdravo i kontrolirati težinu znači da ćete spriječiti dodatni pritisak koji je na vašoj kožu kako bi se spriječilo formiranje strija.

Koristite kreme koje hidratiziraju

Tijekom trudnoće nanosite kreme ili ulja na područja s većim rizikom. Mogu se kupiti mnogi proizvodi koji hidratiziraju vašu kožu i pomažu u elastičnosti i ozdravljenju tkiva kože. Proizvodi poput onih koji sadrže shea maslac, vitamin E i aloe vera mogu biti najučinkovitiji. Također ih možete koristiti na strijama kada ih prvi put primijetite da se pojavljuju ako već niste započeli. Kreme će imati puno bolje rezultate što ih prije počnete koristiti.