Minimalne šanse: Tamnoputa Britanka rodila bijelog dječaka

  • Post Author:
  • Post Category:Bebe / Novosti

Babica u bolnici je prvo pogledala mene pa njega. Zatim opet mene i rekla “Ne mogu vjerovati”, prisjetila se Catherine (32), čije je prvo dijete bijeli dječak Jonah

Minimalne šanse:  Tamnoputa Britanka rodila bijelog dječaka

Šanse da tamnoputa majka rodi bijelo dijete su jedan naprema milijun, a upravo to dogodilo se Catherine Howarth (32) iz Milton Keynesa u Velikoj Britaniji. 

Catherine je podrijetlom Nigerijka pa je i sama ostala pomalo zaprepaštena kada su joj u ruke dali tek rođenog sina Jonaha. Beba je imala blijedu kožu, zelene oči i svjetlo smeđu kosuRodila ga je 1. lipnja u bolnici u Milton Keynesu. 

– Babica je prvo pogledala mene pa njega. Zatim opet mene i rekla “Ne mogu vjerovati” – prisjetila se Catherine. Rekla je kako je kod neke djece u prvih nekoliko tjedana moguće da im koža potamni, ali da se prema vrhovima ušiju može vidjeti da je Jonah potpuno bijel.

– Rekli su nam da je vjerojatno da ja nosim recesivni gen. Moji roditelji su iz Nigerije i koliko se sjećam, moja cijela obitelj je crna – rekla je.

Otac bebe: Boja kože nije važna

Suprug Richard (34) također je bio iznenađen kada je vidio svog sina, koji im je prvo dijete. Rekao je kako je bio sretan što je dječak zdrav i jak jer se porod nakratko zakomplicirao, no sve je proteklo bez poteškoća.

– Boja Jonahove kože nije važna. Važno je da je on zdrava i sretna beba – zaključio je Richard.

Liječnici su im rekli kako je Jonah vjerojatno jedino bijelo dijete koje će zajedno imati, ako budu željeli proširivati obitelj, piše Daily Mail.

 

www.24sata.hr