17 najboljih filmova za pogledati tokom trudnoće!

17 najboljih filmova za pogledati tokom trudnoće!

Tokom trudnoće najbolje će vam “sjesti” neki dobar “trudnički” film

 


Trudnički hormoni vole se poigrati s vašim tijelom, ali i umom. No, ne brinite, niste jedini s čudnim promjenama raspoloženja, plačete iako biste se možda trebali smijati.

Srećom, postoji puno zabavnih filmova s tematikom trudnoće koji će vas u vašem blaženom stanju zabaviti, nasmijati, podučiti a sigurno i skratiti vrijeme. Donosimo 17 naslova idealnih za pogledati baš u trudnoći:

Što očekujete kad iščekujete (What to Expect When You’re Expecting)               

Radi se o urnebesnoj je životnoj komediji o pet parova čiji se međusobno povezani životi potpuno mijenjaju kroz izazove predstojećeg roditeljstva.

Novi život (Away we go)

Burt i Verona očekuju prvo dijete. Mjesto u kojem žive im postaje neodgovarajuće, stoga kreću na veliko putovanje – u potragu za novim domom. Njihova će im odluka stvoriti pravu odiseju po američkim gradovima, tijekom koje će putujući iz grada u grad upoznati razne ljude, naučiti nove stvari, ali i razbiti neke vlastite iluzije…

Juno

Dok se većina njezinih vršnjakinja bavi My Space stranicama ili shoppingom, Juno živi po vlastitim pravilima. Tipično dosadno poslijepodne sve je samo ne dosadno, kada se Juno odluči upustiti u seks sa svojim skromnim prijateljem Bleekerom. Suočena s neplaniranom trudnoćom, Juno i njezina prijateljica Leah  kuju plan kako pronaći savršene roditelje za nerođeno dijete. Za oko im zapnu Mark i Vanessa Loring, imućan par iz predgrađa koji želi usvojiti svoje prvo dijete

Zalomilo se (Knocked up)

Kažu da se suprotnosti privlače, pa za ultimativnog lijenčinu Bena i poslovnu djevoku Alison, to je zasigurno bio slučaj – barem jedne alkoholizirane večeri. Dva mjeseca i nekoliko testova za trudnoću kasnije, Ben i Alison počinju svoje histerično zabavno, grčevito i dirljivo putovanje koje vodi do ludog smijeha u ovoj urnebesnoj komediji.

Vožnja mog života (Riding in Cars with Boys)

Beverly Donofrio je bistra mlada djevojka koja sanja o preseljenju u New York te svim srcem želi da postane spisateljica. Međutim, njen se život okrene u neočekivanom smjeru kada se neobavezna afera sa tupavim Reyem  pretvori u brak jer je zatrudnjela. Šest godina kasnije Bev je samohrana majka bez planova za karijeru. Ali nakon još nekoliko godina, shvaća kako su ona i njen sin, između kojih je razlika samo 15 godina, odrasli zajedno te kako još uvijek nije kasno za ostvarivanje nekadašnjih snova.

Industrija rađanja (The business of being born)

Rođenje je čudo. Prirodan dio života. No, više od svega, rođenje je posao. Nakon razočaravajućeg iskustva pri porodu prvog djeteta, glumica Ricki Lake odlučna je pronaći neke odgovore. Unajmljuje redatelja Abbyja Epsteina da istraži sustav njege rodilja u Americi. Istraga je usredotočena na grad New York te otkriva koliko se nepovjerenja stvara iza bolničkih vrata.

Obrat slijedi kada Epstein otkriva ne samo da je Ricki trudna već i da je život njezinog djeteta ugrožen. Postavlja se pitanje je li svako rođenje doista prirodni proces ili bi ih se pak trebalo gledati kao na potencijalno hitan medicinski slučaj.

Plan B (The back up plan)

Nakon godina provedenih na neuspješnim spojevima, Zoe odlučuje da više neće čekati onog pravog. Odlučna da postane majka, dogovara sastanak u klinici za umjetnu oplodnju, a onda, netom nakon provedenog postupka – upoznaje Stana. Pokušaji održavanja nove veze i skrivanja prvih znakova trudnoće rezultiraju urnebesnim situacijama te Zoe napokon odluči sve priznati Stanu koji bez razmišljanja prihvaća ovu novu situaciju.

Rent-a-Mama (Baby mama)

Kate Holbrook , zadrta direktorica koja nema nikoga u životu, sve je podredila karijeri. S 37 godina napokon odlučuje imati dijete no otkrije kako su šanse da ostane trudna male. Očajna, Kate odlučuje pronaći surogat majku no njen će se svijet okrenuti naglavačke kada se k njoj doseli slobodoumna Angie Ostrowiski.

Termin (Due date)

Peter Highman kroz nekoliko dana očekuje svoje prvo dijete. Dok juri da stigne na avion iz Atlante kako bi bio uz suprugu na porodu, sve mu krene naopako kad slučajno susretne poznatog glumca Ethana Tremblaya i bude prisiljen na zajedničku vožnju. Ta će vožnja ispasti putovanje kroz cijelu zemlju na kojem će se uništiti nekoliko automobila, mnoga prijateljstva i Peterovo strpljenje.

Otac moje nevjeste 2 (Father of the bride 2)

Georgeova i Ninina kći Annie je u drugom stanju. Nina se veseli što će postati baka, no George se ne može pomiriti s tim da će postati djed. U strahu od starosti poželi promijeniti svoj život i proda obiteljsku kuću. Kako se Nina već danima ne osjeća dobro, ode na liječnički pregled i ustanovi da je i ona u drugom stanju. George ponovno mora otkupiti njihovu nekadašnju kuću i pripremiti je za dolazak djeteta.

Porođajni bolovi (Labour pains)

Thea Clayhill je nemarna tajnica arogantnog izdavača Jerryja Steinwalda. Kada je Jerry otpusti nakon nezgode s njegovim psom, Thea mu slaže da je četiri mjeseca trudna. Jerry odlazi na godišnji zajedno sa psom, a na njegovo mjesto dolazi njegov brat Nick. Thea odlučuje kako će lažirati svoju trudnoću čitavih devet mjeseci.

Kad te ljubav pronađe (Life as we know it)

Holly Berenson stvara karijeru u cateringu a Eric Messer je obećavajući sportski urednik. Nakon katastrofalnog prvog spoja, zajedničko im je to što se jedno drugome ne sviđaju ali i ljubav prema kumčetu Sophie. U jednome trenutku Hooly i Eric postaju sve što Sophie ima na svijetu i prisiljeni su svoje razlike ostaviti po strani.

Gle tko to govori (Look who’s talking)

Mollie  je samohrana majka u srednjim tridesetim i u potrazi za savršenim ocem svojeg nedavno rođenog djeteta. Kandidata je napretek, ali samo jedan od njih dopada se neobičnom Mikeyu, bebi koja mora prokomentirati svakog potencijalnog ženika.

9 mjeseci (Nine months)

Samuel Faulkner uspješan je dječji psihijatar, a njegova dugogodišnja djevojka Rebecca radi kao učiteljica plesa. Njihov je život naizgled savršen, no dok je Samuel potpuno zadovoljan zajedničkim životom, Rebecca potajno priželjkuje dijete. I na njezinu neizmjernu sreću, želja će joj se uskoro i ostvariti. Iako to ne želi priznati, Samuel je užasnut viješću o trudnoći.

Bebe (Babies)

Ovo je priča o četiri bebe, u četiri različite države, koja ih prati od rođenja pa do prvih koraka. Zovu se Ponijao, Bayar, Mari i Hattie i žive u Namibiji, Mongoliji, Japanu i Sjedinjenim Državama. U dokumenarnom filmu o četiri bebe, film nam istovremeno približava četiri različite kulture, uspjevajući zabilježiti najbezbrižnije i najdirljivije trenutke, a tako jedinstvene događaje u prvim mjesecima naših života.

Recept za život (Waitress)

Jenna živi u gradiću na jugu Amerike, radi u piteriji u kojoj peče izvrsne i originalne pite kojima se gosti dive. Kada sazna da je trudna, nezadovoljna svojim bračnim životom i grubim mužem infantilnih emocija, Jenna planira pobjeći iz grada. No, tada se zaljubi u lokalnog liječnika.

Junior

Embriolog dr. Alexander Hesse intenzivno radi na novom revolucionarnom lijeku koji bi trebao spriječiti spontane pobačaje. Kad zajedno sa svojim suradnikom dr. Larryjem Arbogastom od vlade zatraži početak eksperimentalnog liječenja, gorko se razočara doznavši za ukidanje projekta. Odlučivši napustiti SAD, dr. Hesse ipak popusti nagovaranjima dr. Arbogasta da u tajnosti nastave s pokusima pri čemu bi oplođenu jajnu stanicu ponio sam Alex koji će se uskoro morati početi nositi sa svim simptomima trudnoće.

 

djecjaposla.com