10 stvari zajedničkih trudnicama s malim djetetom

10 stvari zajedničkih trudnicama s malim djetetom

Trudnice s malim djetetom očekuje drugačija trudnoća od idilične prve

 

Kada pomislite da nema većeg uzbuđenja od prve trudnoće kada prvi put sve prolazite i donosite prvi put na svijet jedno ljudsko biće, dogodi se druga trudnoća. I nije baš da vam je svejedno, jer ovog puta svom prvom malom ljudskom biću donosite brata ili sestru. Kreću nove dileme i izazovi.

Na primjer, izazov hvatanja vašeg razigranog djeteta između polica trgovine dok novi član vaše obitelji igra nogomet u trbuhu i ne dopušta da ga ignorirate. Ili ustajanja ujutro iz kreveta jer se morate pobrinuti za nekoga bez obzira na strašan umor i mučnine koje vas muče. Je li i ova trudnoća čarobna kao i prva? Hm…možda baš i ne, ali sve mame s malim djetetom moja biti opake kako bi preživjele sve s ovog popisa.

Prehrana nije baš najkvalitetnija

Prošla su vremena organskoga, isključivo domaćeg, friško pripremljenih smoothieja i slično. Prehrana se uglavnom sastoji od ostataka hrane djeteta broj 1 kojem je juha bila previše juhasta ili mrkva previše narančasta. Ko bi s borio s malim djetetom i još skuhao jedan obrok za sebe?!

Dijete vam je kreativno obučeno barem šest dana u sedmici

Što vam stomak postaje veći, to manje marite što je vaša kći odlučila obući haljinu za maškare baš ovog kišnog ponedjeljka. Ili što su joj gumene čizme izbor na 30 stupnjeva. Sve kombinacije odjedanput su dražesne, simpatične i jakoooo kreativne. Divno je što vaše dijete ima osobnost – prihvatite njegov stil i ignorirajte zlobne komentare.

Toddleri su ljubomorni i iracionalni

Što se to događa s mamom? Zašto se promijenila? Ko to dolazi? Mama se čudno ponaša. Mala djeca, takozvani toddleri su vrlo ljubomorna bića koja će se motati oko vašeg trbuha pokušavajući se uvući u vas i istisnuti brata ili sestru koji dolazi. Nikad više nećete biti sami, nikad!

Vaše tijelo je svačije samo ne vaše već duže vrijeme

Ako još uvijek dojite sigurno vam se čin ida ste zadnji put bili trudni prije mjesec dana. Kako se dogodilo da sve prolazite opet, a niste imali vremena biti sami sa sobom i nenastanjeni ni s kime niti nekoliko dana? Tako će biti još neko vrijeme pa se bolje naviknite na činjenicu da ćete dijeliti sami sebe s još dva bića. Na nedoređeno.

Nema odmora za mamu

Sjećate se kako ste bili umorni tokom prve trudnoće i kako je dobar osjećaj bio izvaliti se u krevet u subotu poslijepodne i spavati kao top? Zaboravite na taj osjećaj jer vaše starije dijete nije briga za vaš umor.

Vaša djeca nemaju usklađene rasporede

Jedno je zaspalo. Ono izvan stomaka. Napokon. No, ovo drugo je odlučilo pripremiti vam tulum baš kada ste i vi namjeravali napokon ubiti oko. I čini se da je još nekoliko osoba pozvano na taj tulum. Da, čini se ništa od spavanja još neko vrijeme. Naravno, kada se dijete u stomaku smiri, jutro je i vaš prvorođenac skače iz kreveta kao Ninja kornjača, spreman za nove bitke.

Toddlere nije briga za vaše mučnine i bolesti

Vi možda povraćate u wc-u i rastajete se od života, ali vaše dijete kojem ste dali krivu žlicu za jogurt ne mari previše za te sitnice. Gurka vas i navlači rukom iako ga, grleći školjku pokušavate otjerati. Naravno, dvije minute nakon toga, pelena je već puna, jednostavno iz razloga jer se krećete previše sporo.

Standardi su vam niski da niži ne mogu biti

Shvatite da vam dijete crta po zidu. Činjenica koja bi vas još prije koji mjesec izbacila iz cipela sad se i ne čini tako strašna. Je li moguće da je to 10 minuta samo za mene?? Nacrtaj nešto i za mamu, dođe vam da viknete i ohrabrite mladog Picassa za samo još malo nenadanog odmora.

Svaki postupak vam je već poznat

Soba za drugo dijete nije baš više utočište iz bajke, već praktično mjestašce jer ste shvatili što je funkcionalno, a  što nepotrebni kič. I čemu se zavaravati da je djetetu bitno da zavjese u sobi odgovaraju boji pokrivača? I tako će završiti u vašem krevetu ili na podu do starije sestre.

Torba za bolnicu također je promijenila sadržaj, a takva su i sva vaša očekivanja o savršenoj nasmiješenoj majci koja blista nakon poroda.

Ne znate kako biti mama drugom djetetu

Je li moguće voljeti neko drugo ljudsko biće kao ovo što imate pokraj sebe? Vi znate da nije i to vas dovodi do ludila i plača. Dijete broj dva će biti zakinuto za vašu ljubav koja je već potrošena i krivnja vam ne da mira. Ali, za nekoliko mjeseci kad se neki drugi mali prsti omotaju oko vaših, znat ćete da su i najneočekivanije stvari itekako moguće.

 

djecjaposla.com